Naslovi

Brojna poznata lica na ilidžanskom Festivalu

Na Ilidži sinoć počeo Festival narodne muzike: Hanka, Keba i drugi

Festival narodne muzike Ilidža 2023. je počeo sinoć u 20 sati na Ljetnoj pozornici Ilidža, gdje su u prvoj noći predstavili 15 takmičarskih pjesama, a već danas nastupat će domaće i regionalne zvijezde narodne muzike.

Na press-konferenciji će se obratiti poznata interpretatorica narodne muzike i članica žirija Snežana Đurišić, popularni pjevači narodne muzike Nihad Alibegović i Elvira Rahić, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, i generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović. Press konferenciji je trebao prisustvovati i pjevač Dragan Kojić Keba, ali iz opravdanih razloga, nije mogao doći.

“Koristim priliku da u ime općine Ilidža poželim svima dobrodošlicu na Ilidžu. Posebna emocija i zadovoljstvo da smo nakon kraće pauze krenuli s organizacijom ‘Ilidžanskog festivala’. Svi mi manje više znamo da je ovo najstariji festival narodne muzike na teritoriji bivše Jugoslavije”, poručio je načelnik opštine Ilidža Nermin Muzur na početku svog obraćanja.

Ovo je festival koji je iznjedrio mnoge poznate pjevače i bio mjera za pjevače narodne muzike, gdje se nezvanično govorilo ‘Ko na Ilidžanskom festivalu napravi neki dobar rezultat ili pobijedi da mu je zagarantovana dobra karijera”, naveo je načelnik Muzur.

Na kraju su obratili Elvira Rahić i Nihad Alibegović, koji se smatraju i domaćinima ovog festivala jer su upravo tu njihove muzičke karijere počele.

Pored takmičarskog programa na kojem će se za pobjedu boriti 15 izvođača, očekuje se i revijalni program na kojem će nastupati neke od najvećih zvijezda narodne muzike kao što su Hanka Paldum, Nikola Rokvić, Slađana Mandić, Muharem Serbezovski kao i Dragan Kojić Keba, Elvira Rahić, Nihad Alibegović.


Izvor: klix.ba