Naslovi

Artist Management

Artist management podrazumijeva rukovođenje profesionalnom karijerom izvođača u zabavnoj industriji. Nadgledamo svakodnevne poslove izvođača i nudimo savjetovanje u vezi sa profesionalnim nedoumicama, dugoročnim planovima i ličnim odlukama koje mogu utjecati na karijeru izvođača.

Artist Management uključuje:

  • A & R ( Izvođači i Repertoar) – A & R je poseban sektor u sklopu izdavačke kuće koji je odgovoran za pronalazak novih talenata te nadgledanje profesionalnog razvoja izvođača, umjetnika i tekstopisaca. Ovaj sektor će vam osigurati:
  1. Stručno nadgledanje procesa snimanja pjesme
  2. Pomoć pri odabiru izvršnog producenta
  3. Zakazivanje termina u muzičkom studiju
  4. Pomoć za mlade talente koji ne pišu pjesme u pronalasku kvalitetnog tekstopisca
  5. PR & marketing po završetku pjesme
  • Booking & Tour Management – Svaki izvođač koji se profesionalno bavi muzikom mora imati booking agenta. Booking agent je osoba koja radi u interesu izvođača i pronalazi mu odgovarajuće poslove, dogovara pojavljivanje na raznim manifestacijama, eventima i nastupima.

Tour manager (menadžer turneja), s druge strane, je osoba koja po nalogu booking agenta organizira dogovorene koncerte i sprovodi u djelo zakazanu turneju izvođača. Naša agencija nudi vrhunske booking agente i tour managere koji svoje poslove obavljaju profesionalno i efektivno.