Naslovi

Pobjednica Festivala narodne muzike Ilidža 2023. – Merjem Alihodžić

Pobjednica Festivala narodne muzike Ilidža 2023. - Merjem Alihodžić

Pobjednička pjesma na Festivalu narodne muzike Ilidža 2023. je kompozicija “Pjesmo moja”, koju je izvela Merjema Alihodžić.

Titula najbolje pjesme osvojena je na osnovu glasova stručnog žirija, ali i glasova publike koji su stizali putem SMS poruka. Tekst i muziku za pjesmu radila je Mensura Bajraktarević.

“Zaista prelijepa noć i posebna emocija. Ljetna pozornica koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta samo je pokazatelj koliko Ilidžancima znači ovaj festival. Svim učesnicima čestitam, a našoj Merjemi puno uspjeha u nastavku karijere” istakao je načelnik Općine Ilidiža Nermin Muzur, koji je pobjednici uručio nagradu.

Ova kompozicija osvojila je i druge nagrade.

Jedna od njih je i nagrada za najbolji tekst, a nagradu je uručio generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović. Potom je ova kompozicija osvojila i nagradu za najbolju muziku, čiju je nagradu uručila predsjednica stručnog žirija i ujedno kraljica sevdaha Hanka Paldum.

Također, na prvoj odnosno takmičarskoj večeri dodijeljena je i nagrada za najbolji aranžman. Ovu nagradu je dobio Suad Jukić za kompoziciju “Jedan mi je život malo”, a nagradu mu je uručio direktor Muzičke produkcije BHRT-a Jasmin Ferović.

Na konkurs je, podsjetimo, stiglo 75 pjesama, a samo 15 pjesama imalo je priliku prestaviti se na ovom prestižnom festivalu narodne muzike.

Večeras je u programu revijalna noć festivala, a na kojoj će nastupati neke od najvećih zvijezda narodne muzike kao što su Hanka Paldum, Nikola Rokvić, Miroslav Škoro, Nedžad Salković, Slađana Mandić, Muharem Serbezovski, Ferid Avdić, Dragan Kojić Keba, Elvira Rahić, Nihad Alibegović i drugi.

Ulaz na festival je besplatan, a direktan prijenos možete pratiti na programu BHRT-a.

Izvor: Klix.ba