Naslovi

U Mostaru otvoreni Street Art i Jazz festival, publiku zabavlja i popularni bend TBF

U Mostaru otvoreni Street Art i Jazz festival, publiku zabavlja i popularni bend TBF

U Mostaru sinoć vladalo noćno ludilo i življe je nego ikada, jer se na brojnim lokalitetima širom grada održavaju zanimljivi muzički, kulturni i zabavni sadržaji koji omogućavaju svim generacijama građana i turista da uživaju u prekrasnoj ljetnoj noći.

Na platou ispred HD hercega Stjepan Kosače održana je noć jazza za pamćenje, gdje su posjetioci uživali uz fantastične nagrađivane regionalne i strane muzičare.

Pod otvorenim nebom ljetne scene publiku je oduševio neponovljivi nastup Bigesty jazz seksteta u veoma jakom sastavu sa regionalno i svjetski nekim od najpoznatijih imena, a pažljivo biranim repertoarom su dočarali ambijent najpoznatijih svjetskih jazz pozornica.

Posebna atmosfera je večeras i u Omladinskom kulturnom centru Abrašević gdje je uz veliki party otvoren 12. Street Arts Festival Mostar, koji je postao tradicija najvećeg grada na Neretvi, a koji okupljanjem mladih uličnih umjetnika mijenja vizure grada, a zgrade postaju velika galerija.

Muzičkim djelom programa mostarski DJ Zagintosh i beogradska muzička senzacija, DJ Marko Milošević – aka MKDSL su upotpunili posebnu atmosferu mostarske noći, dok su mladi umjetnici već počeli pripremati skice svojih djela za fasade mostarskih zgrada na kojim će raditi do 9. septembra.

Izvor: klix.ba