Naslovi

Ruhur: Premijera spota “Nanovo”- svaki dan osmotrimo sebe i svijet oko nas 

 Ruhur premijerno predstavlja novi spot i pjesmu “Nanovo” nastalu u momentima razmišljanja o ljudskim apetitima i o tome koliko čovjeku, zaista, treba u životu pored osnovnih stvari.

 “Da li će nas zaista usrećiti taj najnoviji super pro- max telefon? Ili auto? Stan? Gdje su granice i šta je zaista potrebno za sreću jedne osobe? Nema ništa loše u novom telefonu, autu, stanu, samo je pitanje koliko nas stvarno košta da to nešto priuštimo, da li nam je zaista potrebno i da li će nam to donijeti zadovoljstvo dugoročno”, poručuje Ruhur. 

Pjesma “Nanovo”, čiju muziku i tekst je radio Ruhur svojevrsni je poziv svima da se blago okrenu djetetu u sebi i da sreću pronađemo u malim stvarima, kao što je druženje sa dragim ljudima i porodicom te uživanje u prirodi. Upravo i sam spot koji prati pjesmu je takav, scenarijom nas od početka budi i tjera na razmišljanje do samog kraja. Spot je realizovan u režiji Dine Kadragića i Ruhura, a sniman je u zelenoj oazi nadomak Sarajeva. 

“Spot je prije svega posveta zaštićenom području Skakavac, a prati zamisao odvajanja čovjeka od užurbane svakodnevnice te je ujedno i poziv da s vremena na vrijeme dozvolimo sebi da po strani ostavimo naše obaveze, oslobodimo dijete u sebi te ljepotu nađemo u trenutku i prirodi”, poruka je vodilja. 

U aranžmanu je sudjelovao Enes Zlatar, back vokale otpjevala je Dunja Gelineo Kajević, a fantastični glumac u spotu je Enes Kozličić, pod izdavačkom palicom Hayat Produkcije. Uživajte.