Naslovi

Premijera nove pjesme Dunje Fazlić: “Čemu” je čekala svoj trenutak

Mart, kao mjesec, oduvijek se vezao za proljetno emotivno buđenje i nije slučajno da je nova balade “Čemu”, koju izvodi neprikosnovena Dunja Fazlić, premijerno objavljena danas, u susret proljeću i Danu žena, s obzirom da se i tekst pjesme suštinski veže za ženu.

“Pjesma je, slobodno mogu reći, prava ženska i govori o nesretnoj ljubavi. Sigurna sam da na svijetu ne postoji žena koja barem jednom nije pomislila da nema čemu da se nada”, kazala je Dunja o pjesmi u koju se zaljubila na prvo slušanje.

“Autorica pjesme je Mensura Bajraktarević, koja je krivac za sve!

Pored toga što je napisala tekst i muziku za pjesmu, njena ideja je bila da je ja otpjevam. Od demo snimka sam se zaljubila u pjesmu i vjerujem da će publika to osjetiti”, dodaje, navodeći da je i ekipa Hayat Produkcije, ponovo napravila sjajan posao:

“Pored moje drage Mensure, tu je naravno i moja, Hayat Produkcija i Arel Češljar koji su nesebično otvorili svoja vrata i uradili kompletan aranžman za pjesmu. Gdje se uveže  uigran tim, stvari moraju reflektovati odlično”, zaključuje Dunja, čiji vokal već godinama oduševljava publiku BiH i regiona, a ona pozitivna, kakva jeste, energijom plijeni pažnju gdje god da se pojavi.

Muzika i tekst: Mensura Bajraktarević

Aranžman: Arel Češljar i Meho Radoović

Mix: Arel Češljar

Master: Arel Češljar

Editing: Meho Radoović

Muzički producent: Arel Češljar Studio: Hayat Production Back vokal: Mensura Bajraktarević Bass gitare: Almir Nezić

Gitara: Mejdi Sulejmani

Klavijature, programiranje, adlibs,klavir: Arel Češljar Electro Drum, adlibs: Meho Radoović