Naslovi

Premijera albuma „Sa osmijehom na licu kroz Bosnu i Hercegovinu“ Muamera Kebića

Premijera albuma „Sa osmijehom na licu kroz Bosnu i Hercegovinu“ Muamera Kebića

Muamer Kebić, profesor muzike, s diplomom prestižnog Konzervatorija u Klagenfurtu, zaljubljenik u harmoniku i sevdalinku, svoju publiku danas počastio je novim albumom „Sa osmijehom na licu kroz Bosnu i Hercegovinu“, na kojem se nalazi osam instrumentala (kola) za sve ukuse i generacije: Feridovo kolo, Emilovo, Mravičko, Đulbino, Kebino,Vratnčanka kolo, Prnjavorski merak i Lišanjski čoček.

Druženje sa harmonikom počeo je još sa šest godina, a danas njeguje fino i kultivirano sviranje harmonike uz moćan i melankoličan način sviranja, ukrašen virtuoznim spretnošću.

Do sada je pripremio notirane zapise dvadeset bosanskohercegovačkih kola čuvenih autora i majstora svirke na harmonici -Ismeta Alajbegovića Šerbe i Jovice Petkovića.

Mada je kao dijete od 12 godina zbog ratnog zla napustio svoj Prnjavor, Bosna i njena duša su još jače ispunjavale njegovo srce i dušu, stoga nije slučajno što je odabrao Hayat Produkciju za izdavanje svog novog albuma.

Vrijedi pomenuti i to da je profesor Kebić autor knjige „Sevdalinko pjesmo opjevana“ izdate u durmoll izdanju.

„Moja je profesionalna preokupacija, naravno, vezana za svjetsku klasičnu muziku, ali kao i svima s ovih prostora, velika ljubav mi je naša narodna muzika. Sevdalinka, kao jedna od najvrednijih i najljepših tradicionalnih muzičkih tvorevina na svijetu“, ističe Kebić, koji osim ovog albuma ima još mnoštvo planova za naredni period.

Premijeru albuma možete pogledati i poslušati na You Tube kanalu Hayat Produkcije, kao i drugim digitalnim platformama.