Naslovi

Predstavljamo izvođače CMC Festivala Vodice 2024. – Ivan Zak, Mia, Mladen Grdović, Tropico Bend, Alka Vuica, Zona Isključenja, Lidija Bačić, Marina Tomašević, Dino Petrić, Lana.S


Ivan Zak nedavno je objavio “Tajne naše”, pjesmu koja je ubrzo nakon objave premašila milijun pregleda na YouTube, neprestano se zadržavajući na vrhu trendinga. Upravo s njom, Zak će nastupiti na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama. Biti će to njegov jedanaesti nastup na pozornici na kojoj je kroz godine izveo hitove kao što su “Ilegala”“Usne varane” i “Jedan u nizu”.

 Mia Dimšić predstavit će pjesmu “Sto puta ne” kroz koju će ispričati jednu zanimljivu ljubavnu priču. Na muzici i tekstu uz Miju radili su Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, a aranžman potpisuje Ivan Pešut. Prošlogodišnji nastup donio joj je lijepe uspomene koje će joj ostati u pamćenju još dugi niz godina.

Mladen Grdović ove godine donosi emotivnu baladu posvećenu rodnom kraju “Dica Dalmacije”. Pjesma slušatelje vodi na put kroz uspomene i podsjeća na čarolije prekrasne Dalmacije.

 
Legenda muzičke scene, pjevačica i autorica čiji su hitovi ispisali stranice muzičke povijesti, Alka Vuica, ove će godine nastupiti na CMC festivalu s novom pjesmom “Svadba bez kumova”. Ova pjesma, razigrane i vedre prirode, odražava energiju i živahnost same Alke, koja je poznata po svom prepoznatljivom stilu i zaraznoj energiji. 

Predstavnici Hayat Produkcije, Tropico Bend na CMC festivalu predstavit će se sjajnom numerom “Sve je moje”. Muziku i tekst za pjesmu radili su Aleksandar Cvetković i Edin Ramičević u aranžmanu Marka Nedeljkovića.

„U vremenu hiper produkcije gdje ljudi malo zaboravljaju što se, ustvari, bavimo muzikom i što je volimo, lijepo je podsjetiti nas da je volimo zbog finih i prijatnih tonova koji nam otvaraju dušu i čine nas boljim ljudima“, kazao je Cvetković za pjesmu koja je sama po sebi festivalska.

Momci iz benda “Zona Isključenja” također su predstavnici Hayat Produkcije u Vodicama ove godine.

Pjesma „Ponekad“ koju izvode Zone, autorska je pjesma, za koju tekst i muziku potpisuje Dženan Hadžović – Hadžy, u aranžmanu Zona Isključenja. Snimana je u Pavarotti studiju u Mostaru. Sound inžinjer bio je Saša Karabatak, a za miks i mastering bio je zadužen Marin Meštrović.

Spot je sniman u režiji AXM Video i Hayat Produkcije u Sarajevu na prekrasnim gradskim lokacijama.

 Osim što će sa svojim dugogodišnjim kolegom Draženom Zečićem predstaviti pjesmu “Nemam više ni snage ni volje”, Lidija će na vodičkoj pozornici zablistati i sa svojim novom ljetnom pjesmom “Gram ljubavi”

“To je jedna prava opuštajuća pjesma za ples koja me osvojila glazbom i zanimljivim tekstom koji govori o ljubavi muškarca i žene. Za pjesmu pripremamo i spot, a najviše se radujem samom nastupu na festivalu”, rekla je Lidija.

 Mladi i talentovani muzičar Dino Petrić, dolazi na vodičku pozornicu s pjesmom “Otvoreno more”. Muziku potpisuje Jure Brkljača, stihove Aleksandar Čubrilo, dok su aranžman u suradnji napravili Mihael Blum i Jure Brkljača.

“Bio sam već dva puta na festivalu i zaključio sam da želim ići svake godine. CMC festival je posebniji od drugih festivala, ima puno izvrsnih izvođača i produkcija je na visokom nivou.

Marina Tomašević vraća se na pozornicu CMC festivala. Ove godine dolazi s ljubavnom baladom “Noćas te ostavljam” koju potpisuju Fayo (tekst)i Denis Dumančić (glazba). Aranžman potpisuje Marko Vicković. Prvi je puta na vodičku pozornicu stala prošle godine, a festival joj je ostao u lijepom sjećanju.

Lana.S je na pozornicu CMC festivala prvi put stala 2021. godine kada je pokazala širok spektar svog talenta. Tada ju je na pozornici suprug Ivan Puž pratio na bubnju, a ove godine će joj se pridružiti u prvom planu kao pjevač, u izvedbi pjesme “Živimo snove” kojom će publici uliti dodatnu dozu optimizma. Muziku za pjesmu potpisuje sama Lana.S, dok su tekst napisali Lana i Marko Gaćina, a aranžmanski oblikovali Lana.SIvan Puž i Marko Gaćina. 

CMC Festival pratite i putem našeg kanala Music box u subotu od 21 sat.