Naslovi

Toskić: Kada je Piksi dao gol, on je zavrtio rukom i tako je nastao njegov prepoznatljivi pokret dok pjeva

Fadil i Samir Toskić

Sjećanje na legendarnog Fadila Toskića u novom izdanju Hayat production show-a

Prije nepune dvije decenije estradno nebo napustio je veliki čovijek i još veća pjevačka legenda, čije pjesme su opjevane i prepjevane kroz repertoare skoro svih domaćih zvijezda, ali i raje čiji je miljenik bio Fadil Toskić.

Ne estradnoj sceni pojavio se sedamdesetih godina u grupi “Ajani” da bi zatim prešao u “Tešku industriju”, nakon koje je uslijedila impoznatna solistička karijera, gdje je svojim specifičnim vokalom osvajao srca čak i onih koji nisu poklonici narodne muzike.

Pjesme “Srećo moja”, “Amorova strijela”, “Puče grom u srcu mom”, “Cigo druže”, “Crno vino, plave oči”, “Hajde nevjero”, “Jasmina”, “Jedna jedina”, “Kad ostaneš jednom sama”, “Kao rose kap”, “Kapija”, “Mirišeš na divlje jagode”, “Sjetićeš se mene”, “Ej, draga draga”, “Ružo moja”, “Još sam tu”, “Zapalio sam plamen”, pjevale su se na festivalima, sjelima, dernecima, a žive i danas.

Veliki čovijek, niskoga rasta i otvorenog srca plijenio je gdje god bi se pojavio, te ostavio neizbrisiv trag u srcima kolega i publike sve do današnjeg dana.

Sa njegovim bratićem, Samirom Toskićem prisjetili smo se života i muzike s kojom je disao i živio Fadil Toskić.

Osim Samira, gošća novog izdanja emisije Hayat production show je i neprikosnovena Slađana Mandić koja je otpjevala Fadilove pjesme uz gitarsku pratnju Mejdija Sulejmanija i sa kojom smo razgovarali o aktuelnim projektima. U emisiji smo ugostili i Suada Jukića Šuleta, Fadilovog prijatelja, poslovnog saradnika, vlasnika izdavačke kuće In Takt, za koju je Toskić izdavao svoje hitove.

Hayat production show, subota u 20:00 sati na Hayat HD-u.