Naslovi

Ivan Kurtić poklanja publici antologijsku pjesmu “HALALI”

Ivan Kurtić Halali

Ivan Kurtić, jedan je od najprepoznatljivijih vokala ovih prostora, sila prirode, nevjerovatne vokalne sposobnosti, jedinstvena boja glasa,  –  ovaj čovjek je rođen za svjetsku scenu.

Dobitna kombinacija i lijep čin podrške muzičkoj sceni je saradnja Ivana Kurtića, srbijanskog pjevača  i Hayat Produkcije.

Pjesma „Halali“ je spojila sve ono lijepo što se spojiti može. Od poslovne saradnje, prelijepe kvalitetne muzike, fenomenalnog teksta do emocije koju ova pjesma izaziva.

„Kada je Ivan došao kod nas u studio, sve što je otpjevao bilo je to s velikom lakoćom. Nevjerovatno, čovjek je u stanju otpjevati baš sve, ali kada je zapjevao pjesmu „Halali“ kod svih nas u produkciji izazvao je val oduševljnja. Pogledali smo jedni druge i rekli to je to! Nama dalje!,“ kazao je Ahmed Švrakić, direktor Hayat produkcije.

Sama riječ „Halali“ kaže mnogo toga. Autori su ovom pjesmom postigli pun pogodak, a Ivan Kurtić je savršeno dočarao sve ono šta se u pjesmi želi reći i koju poruku ona šalje.

Pjesma je jedna divna priča o zabranjenoj ljubavi, koja prolazi patrijarhalni put, ali ipak pobjeđuje. Priča  iz vremena kada su roditelji bili ti koji biraju supružnike za svoju djecu, gdje se njihova riječ itekako poštovala, ovdje nailazi na jedan otpor i sin traži „halal“ (oprost) svojih roditelja i kaže im da će on ipak poslušati svoje srce. Majka mu je podrška i u jednoj rečenici govori ono što je i ona sama proživjela.

Pjesma čiji su autori muzike Lejla Močević, Alisa Polumenta i Arel Češljar, te autori teksta opet Lejla Močević, Alisa Polumenta i Amela Karačić, udružili su snage, ideje i napravili tako dobru pjesmu po kojoj bi se mogao snimiti i film.

„Prezadovoljna sam kako je pjesma u finalu ispala. Kada sam čula final u Ivanovoj izvedbi oči su mi se suzama napunile. Kakva fantastična emocija, nestvarna izvedba! Hvala kolegama u Hayat produkciji na ovoj saradnji i hvala Ivanu na ovoj jedinstvenoj izvedbi“. Rekla je Lejla Močević, jedna od autorica pjesme.

„Teško bi bilo zamisliti drugi vokal koji bi ovu pjesmu mogao donijet na način kako je to uradio Ivan Kurtić. Jednostavno rečeno, ova pjesma je čekala samo njega. Njegov glas je konstantno u fokusu i kao takav to zaslužuje. Ove visine koje on dotakne, rijetko ko može“, izjavio je Arel Češljar, koautor pjesme i izvršni muzički producent Hayat produkcije.

Pjesma „Halali“ dobila je i svoj vizual. Spot je sniman na nekoliko lokacija. Kadrovi iz Mostara u kombinacji s kadrovima sa planine Igman su se nevjerovatno uklopili u jednu jedinstvenu priču.

Ekipa zadužena za snimanje spota (Editor: Mirnes Ožegović, Snimatelji: Nedžad Đedović, Nazil Ramović) je uradila izvanredan posao sa preijepim kadrovima bh. prirode.

Pjesma je od 29.9.2023. godine dostupna svim online platformama.