Naslovi

Pripremite se za najnoviji singl benda Dum Dum pod nazivom „Osmijeh za kraj“!

Osmjeh za kraj

Jasmin Fajić Faja frontmen rock sastava Dum Dum nedavno je najavio izlazak novog singla „Osmjeh za kraj“.

Nova pjesma bit će dio albuma koji je u završnoj fazi i ima veoma snažnu poruku. U moru novih pjesama raznih žanrova, koji pristižu sa svih strana, pjesma „Osmjeh za kraj“ razlikuje se po mnogo čemu. Nije trendovska, jer znamo da bend Dum Dum ne podliježe nikakvim trendovima, nego isključivo kroz svoju muziku šalje poruke istinskih vrijednosti. Njihova nova pjesma je  posvećena djeci, jer su oni, kako i autor kaže, „najveća blagodat“ na ovom svijetu.

Naglasio je da na našim najmlađim ostaje svijet te im ostavljamo i ono što mi radimo.

„Način na koji radimo direktno se reflektuje na našu djecu jer to njima ostavljamo u naslijeđe. Svjesni smo u kakvom stanju se društvo nalazi, ali vrlo često djecu uzimamo „zdravo za gotovo“ , a to nije dobro. Oni su mnogo više nego što mislimo i od njih zapravo trebamo učiti svakodnevno“, dodao je Faja.

Također ovaj umjetnik smatra da nikad nije kasno učiniti i napraviti nešto dobro, nešto po čemu će nas pamtiti, pa makar to bio i samo osmjeh.

 „Mišljenja sam da nikad nije kasno uvesti promjene u svoj način života, u način komunikacije, u način ophođenja prema djeci, ali i prema odraslima. Dječiji osmjeh treba da nam bude najveća nagrada, a naš osmijeh je bitan onog trenutka kada budemo odlazili sa ovog svijeta. Da li ćemo otići sa osmijehom i da li ćemo biti ponosni na ono šta je ostalo iza nas, zavisi od nas samih i naših postupaka prema toj djeci danas. Tako da ovu pjesmu posvećujem svom sinu, ali i djeci čitavog svijeta, kao i njihovim roditeljima“, rekao je Fajić.

Ovaj singl izdaju pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production, u čijem studiju je i snimana. Producent pjesme je Arel Češljar, a na pjesmi su svirali : Jasmin Efendić- bubanj, Meho Radoović – saksofon, Sanin Lutvić – bass,  te Jasmin Fajić Faja, vokal ovog benda, koji je pored instrumenata (gitare, klavijature) ujedno i autor muzike, teksta i aranžmana za ovu pjesmu.

U narednom periodu planiraju, ove jeseni, izbaciti još jedan single, a do tada uživajte u ovoj pjesmi koju možete poslušati na Youtube kanalu Hayat Production.