Naslovi

Alen Hrbinić osvojio specijalnu nagradu žirija na festivalu Ohridski trubaduri

Alen Hrbinić osvojio specijalnu nagradu žirija na festivalu Ohridski trubaduri

Bh. pjevač Alen Hrbinić je na Ohrid festu – Ohridski Trubaduri osvojio specijalnu nagradu stručnog žirija za pjesmu “Noćima”.

U takmičarskom dijelu festivala koji se održavao 1. i 2. septembra, učestvovalo je 15 takmičara sa Balkana, a u revijalnom dijelu programa nastupili su i Dado Topić i Neda Ukraden.

“Drago mi je što sam nakon CMC festivala učestvovao na Ohridfestu i na najbolji način predstavio sebe, ali i Bosnu i Hercegovinu. Izveo sam kompoziciju ‘Noćima’ koja će se naći na mom novom albumu. Muziku je radio Darko Tasev, dok je tekst moje djelo”, rekao je Hrbinić.

Ovaj pjevač ostat će na Ohridu još nekoliko dana kako bi snimio nove spotove. On je samo ove godine objavio tri singla: “Nema nama nazad”, “Broj bez imena” i “Ljubavi stare”.

Pored novih pjesama i festivala na Ohridu, Alen Hrbinić učestvovao je i na ovogodišnjem izdanju CMC festivala, koji se održavao u Vodicama u Hrvatskoj, gdje je izveo jednu os d svojih novih pjesama “Broj bez imena”, koju potpisuje Faruk Buljubašić Fayo, dok je aranžman djelo ekipe Hayat Production.

Izvor: klix.ba