Naslovi

Sarajevski bend Šeherston predstavljaju duet u saradnji sa Nenom Murićem 

Iako laganim tempom snimaju pjesme jednu za drugom, pomno ih birajući, sarajevski bend Šeherston ostvario je još jednu u nizu sjajnih saradnji. Naime, ovih dana pripremili su jedan prelijep duet sa Nenom Murićem, a pjesma se zove „Kafanska priča“.  

Naravno, kakva bi druga i bila nego kafanska, jer su najljepše ljubavne priče ispričane i doživljene baš u našim kafanama. 

Autor teksta, muzike i aranžmana je Samir Zavlan, koji je ujedno i član Šeherstona.

Sad već poznati sarajevski bend oduševljava publiku gdje god se pojavi. Imaju  veliki i bogat repertoar te na njihove nastupe dolaze i oni koji vole sevdalinku, romsku muziku, starogradske pjesme, ali  pjesme modernijeg žanra. 

Ono što članovi benda ističu jeste rad na autorskim djelima. Kako kaže vokal leader Šeherstona Dado Zimić: „ Želim da za mlađe generacije iza nas ostane nešto autorsko. Već dugo smo u svijetu muzike i smatram da je jedino ispravno ići ovim putem. Stavarati našu domaću muziku u kojoj će uživati i generacije koje dolaze“. 

Pjesma je dobila i svoj vizualni identitet, a za sve to pobrinula se ekipa Hayat produkcije i Anis Mujanović.

Ovo je pjesma koja na neobičan način donosi priču o dvojici drugova.  

Dado Zimić Neno Murić su glavni akteri, kako u kafanskom životu, tako i na radnom mjestu.  

Radnja spota je smještena u jedan sarajevski objekat „Đul bašta“ i u jednom dijelu spota se premješta na „radno mjesto“ čovjeka koji tuguje za izgubljenom ljubavi. U pomoć mu pristiže drug koji mu pjeva  „U dobru i zlu kad trebaš druga ja sam tu“… ostatak pogledajte u nastavku na linku ispod… 

Nadamo se da će i pjesma i spot privući vašu pažnju i u jednom momentu izmamiti osmjehe na vašim licima.