Naslovi

Elton John oproštajnu turneju završio koncertom u Švedskoj, jednom pjesmom je podigao 30.000 ljudi

Elton John

Elton John je milionima svojih fanova u subotu uveče poručio da će ostati u njegovoj “glavi, srcu i duši”, zaključivši svoju maratonsku oproštajnu turneju u Stockholmu jednim od svojih najvećih hitova – “Goodbye Yellow Brick Road”.

Tokom petogodišnje turneje, prekinute zbog covida-19, njegove nastupe popratilo je 6.25 miliona ljudi. Elton John započeo je svoju oproštajnu turneju 2018. i završio pet godina kasnije u Stockholmu, a posljednji koncert otvorio je jednom od svojih najpopularnijih pjesama Bennie and the Jets.

Ovaj 76-godišnji pjevač osvojio je pet Grammy nagrada u spektakularnoj karijeri dugoj 50 godina i sa skoro 4.600 nastupa širom svijeta.

Na posljednjem nastupu izvedene su 23 pjesme iz različitih razdoblja njegove duge karijere, među kojima su Rocket Man, Tiny Dancer, I Guess That's Why They Call It the Blues i Philadelphia Freedom. Tri puta je izlazio na bis i otpjevao Cold Heart, Your Song i Goodbye Yellow Brick Road, prenosi Hina.

“Nastupati za vas je bio moj razlog življenja, a vi ste bili apsolutno sjajni. Večeras je bilo čarobno. Pokušavam razaznati što se dogodilo, ali mislim da će proći neko vrijeme prije nego što mi sve sjedne sada kada sam konačno završio s turnejama. Ne mogu vam reći koliko ćete mi faliti i koliko me vaša podrška učinila poniznim. To će sa mnom ostati zauvijek”, rekao je 76-godišnji muzičar.

Kada je krenula pjesma I'm still standing, oko 30.000 gledatelja u Tele2 areni je ustalo. Tokom koncerta Elton John je odao počast Arethi Franklin uz taktove pjesme Border Song.

Govoreći o svom životu pred kraj ovog velikog finala, pričao je publici o “52 godine čiste radosti sviranja muzike” te potvrdio da “nikada više neće biti na turneji”, ali da će možda učiniti “jednokratnu stvar” u budućnosti.

https://www.instagram.com/p/CueFCuHM8Dm/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==