Naslovi

Amela Zuković – Singl „Ljubav prosila“ ugledao svjetlost dana

Uvijek šarmantna Amela Zuković dugo je na estradi, ali rijetko u medijima. Njen glas i interpretacija nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a izuzetno je cijenjena među kolegama, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regiji. Kao kvalitetan ženski vokal regionalne folk scene, jedinstvena Amela Zuković odlučila je svoju vjernu publiku da obraduje novim singlom simboličnog naziva.

Singl „Ljubav prosila“ spreman je za radijske play liste. Muziku potpisuje Aliriza Avdo, tekst Anđelka Velisavljević, dok je za aranžman bio zadužen Samir Zavlan.

U moru svega što je postojalo u muzici pronašla sam jedan mali dio koji je Amela Zuković. Pjesma mora imati kvalitet i senzibilnost. Tekstovi moraju imati poruku da bi muzika imala vrijednost. Vjerujem da je to hrabro i ludo, ali odlučila sam tako i toga se držim – jedne prilike izjavila je Amela.

Amela je još jednom inspiraciju pronašla u ljubavi, kao glavnom motivu singla „Ljubav prosila“. Svaka žena, majka, djevojka može se prepoznati u njenim pjesmama prožetim senzibilitetom. Kažu da moraš voljeti ono što radiš, znati šta želiš postići i preuzeti rizik. Amela je uradila sve to i uživa stabilnu karijeru.

Još jedan singl dodaje u svoju diskografiju za kraj 2022. godine. „Ljubav prosila“ poslušajte u nastavku!