Naslovi

Frtutma KIDS – Najljepša pjesma za novogodišnje praznike

Naša najmlađa ekipa, Frtutma KIDS upotpunit će novogodišnje praznike novim singlom „Djed Mraz“. Nema djeteta koje danas ne zna ko je simpatični djed u crvenom odijelu koji donosi poklone i paketiće „ako ste bili dobri“. Djed Mraz je sastavni dio novogodišnjih praznika već vjekovima, a upravo zato Edi i Una su odlučili da bude simbol njihovog novog singla.

Djeca uključuju svoju maštu i pišu pisma Djeda Mrazu o svojim željama u nadi da će ih obradovati za Novu godinu. Kroz svoja pisma otkrivaju nam o čemu oni maštaju, snivaju i čemu se nadaju, a sve to kroz vježbu pisanja i jačanja socijalnih i emocionalnih vještina.

Kako je Nova godina praznik koji proslavljamo i obilježavamo svake godine na razne načine i prisjećamo se svih ranijih godina, pozitivnih događaja i poklona koje smo dobili za lijepo ponašanje od Djeda Mraza, radujemo se i zaista nadamo da će naši drugari zavoljeti ovu pjesmicu i rado je slušati i pjevati kod kuće i u školi – rekli su nam iz benda Frtutma KIDS.

Djed Mraz je tu da obraduje sve mališane, da im podijeli slatkiše i pošalje jasnu poruku da budu dobri i poslušni. Možda se nećemo složiti oko toga da li je Djed Mraz stvaran ili ne, ali se svi možemo složiti da bi svijet mogao da pokaže više dobrote koju on simbolizira.

Ekipa Frtutma KIDS svoj singl predstavit će i sutra, 24. 12. na Zimskoj čaroliji – Zabavi u Pionirskoj Dolini u periodu od 12:00 do 14:00 h.