Naslovi

Damir Kedžo novim ljetnim hitom kreće na nostalgično i romantično putovanje

Damir Kedžo

Nakon velikog uspjeha pjesme “Zbog tvojih pogleda”, Damir Kedžo je snimio novi ljetni hit i video spot “Moje srce je” u kojem ulogu ima atraktivna pulska ljepotica Gabrijela Lovrinović. Inspirisan iskrenom i bezvremenskom ljubavnom pričom, Damir donosi emotivni doživljaj pjesme kroz snažan i prepoznatljiv vokal, evocirajući osjećaj nostalgije i jedinstvene umjetnosti življenja.

Riječ je o prvoj zajedničkoj saradnji koju potpisuju talentovani trojac; autor muzike i frontmen grupe Leteći odred Denis Dumančić, tekstopisac Faruk Buljubašić Fayo, dok je za aranžman i muzičku produkciju zaslužan Bojan Šalamon Shalla.

Izuzetno sam sretan i uzbuđen što nakon dvadeset godina i nezaboravnog hita ‘365’ ponovno sarađujem sa Fayom kao tekstopiscem. Vjerujem da će se pjesma svidjeti mojoj publici i da će zasigurno biti jedna od onih koje će tražiti i zaljubljeno plesati svoj prvi ples”, izjavio je Damir Kedžo.

Uroni u eksploziju osjećaja i emotivnog doživljaja pjesme inspirisane nostalgičnom esencijom “la dolce vita” uz muzički spot proslavljenog tandema Matea Jurčića i Artema Dushkina poznatih kao Lumiere Production i uživaj u ljepoti malih, slatkih trenutaka i estetike prošlih vremena.

Singl prati vizuelno zadivljujući video spot koji gledaoce odvodi na živopisne ulice starih, kamenih gradića, spaja vizuelni koncept italijanskog temperamenta sa Damirovim emotivnim vokalom stavljajući ljubavnu priču u prvi plan. Video spot savršeno dočarava jedinstvenu atmosferu suncem okupanog Mediterana, njegujući ljepotu jednostavnih, ali značajnih trenutaka svakodnevice.