Naslovi

Almas i Božo Vrećo o dugo najavljivanom duetu

Dugoočekivani duet “Ne želim odustati” je objavljen. Savršen je ovo spoj Božinog sevdaha i Almasovog specifičnog glasa. Prenose emociju i do najistančanijeg sluha ljubitelja ova dva bosanskohercegovačka umjetnika. Božo

Muziku potpisuje Almas Smajlović, a tekst Hamdija Salihbegović. Pjesma govori o odbijanju odustajanja od samog sebe i onoga što smo sami u suštini. Glad za slobodom, pravdom, vječitoj nadi i traganju za ljepšim, boljim i pravednijim životom kakav svi zaslužujemo.

Govoreći o tematici pjesme, Božo objašnjava:

Pjesma govori o tome koliko moramo voljeti i duboko prihvatiti sebe, slušati svoje biće, živjeti kroz svoje emocije, ljubav i biti bezuvjetno svoji jer tek tad život ima potpuno savršeni smisao.

Almas kaže da ga je rad na ovoj pjesmi oplemenio kao muzičara i kao čovjeka.

Shvatio sam da bez obzira na sve razlike koje postoje među ljudima, kada su kulturološke norme i svjetonazori slični, upravo te saradnje rađaju najvolje stvari. Tako je bilo i sa ovom pjesmom – rekao je Almas.

Pjesma je snimana u studiju “Antika”, dok je masterin rađen u Abbey Road Studiju u Londonu. Pored Almasa i Bože Vreće na pjesmi su učestvovali i Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Dado Marinković, Adis Sirbubalo i Đani Pervan koji je ujedno i producent. Izdavačka kuća koja je stala iza ovog projekata je Hayat Produkcija.

Spot za pjesmu “Ne želim odustati” podržala je Ambasada Nizozemske u BiH. Sniman je na više lokacija, a režiju potpisuje vrhunski Arnej Misirlić i producentska kuža “Komitet”.