Naslovi

DUBRAVKO DUCO KNEŽEVIĆ ima novi singl “Malena”

DUBRAVKO DUCO KNEŽEVIĆ ima novi singl "Malena"

Dubravko Duco Knežević iz Novog Grada, koji danas živi i radi u Švedskoj, pripremio je novi singl “Malena”. Riječ je o jednoj radosnoj pjesmi, vedrih nota i prepuna pozitivne energije.

Pjesma “Malena” je prva pjesma koju Dubravko promoviše sa nadolazećeg albuma “Trag u pijesku”. Ona na najbolji način predstavlja pop muziku našeg podneblja i sav dosadašnji Kneževićev rad.

Pjesma mi se dopala na prvo slušanje i snimio sam je u namjeri da pokušam ljudima vratiti osmijeh na lice. Želim da ih makar na ternutak činim sretnim u ovim turobnim vremenima – otkriva Knežević.

Pjesma je napisana i snimljena u studiju njegovog dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Borislava Tomaševića. Upravo on potpisuje muziku, tekst i aranžman.

Za singl “Malena” upriličen je i video zapis koji je sniman na obalama mora.

Spot je rađen prilikom moje posljednje posjete Kanarskim otocima. Upravo sva ljepota ovog malog ribarskog mjesta, obasjanog suncem i okruženog plavetnilom mora u potpunosti odgovaraju pozitivnoj energiji pjesme “Malena” – rekao je Knežević za naš portal.

Osim priprema za izdavanje sljedećih pjesama s novog albuma, kao i snimanja pjesme, Dubravko u planu ima i nastup na nekoliko festivala u regionu. Vrijedno radi na koncertnim aktivnostima, ali ipak u centar zbivanja postavlja promociju albuma “Trag u pijesku”. Promocija je planirana početkom jula u Sarajevu, a ekipa Hayat Produkcije planira da podrži i ovaj projekat.

Singl “Malena” poslušajte u nastavku.