Naslovi

Hoće li novi singl nadmašiti sve dosadašnje? Dino Memić poručuje – „Osvoji svijet“

Hoće li novi singl nadmašiti sve dosadašnje? Dino Memić poručuje - „Osvoji svijet“

Dino Memić izbacio je novi spot za pjesmu „Osvoji svijet“. Riječ je o emotivnoj baladi koja će, sigurni smo, biti prekretnica u njegovoj karijeri. Novim muzičkim istupom ponovo će se naći u žiži interesovanja.

Stihove za singl „Osvoji svijet“ pisao je Mensur Salkić, nekadašnji pobjednik zabavno-muzičkog takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“. Prilikom stvaranja muzike Mensur je udružio snage sa kolegom Mirzom Numanovićem. Pjesma je nastala u studiju Hayat Produkcije na kojoj su vrijedno radili Arel Češljar i Meho Radoović, koji potpisuju aranžman. Ova vrijedna ekipa još jednom je pokazala da se nalazi na vrhuncu zadatk. Njihov doprinos u stvaranju audio estetike bio je od ogromnog značaja.

Ljubav je univerzalna, lako se izgovara, teško definiše, a bez nje je nemoguće živjeti. Kada je nemamo, tragamo za njom, kada je nađemo, ne znamo šta bismo s njom, a kada je imamo, bojimo se da je ne izgubimo. Ljubav je stalni izvor i sreće i tuge. Zaljubite se onda kada to najmanje očekujete. Baš tada sudbina uplete svoje prste. Singl „Osvoji svijet“ govori o izgubljenoj ljubavi, propuštenoj šansi i kajanju.

Spot je rađen na Igmanu i predstavlja pravu zimsku idilu, a u spotu se pojavljuje djevojka koja se bila podrška Dini tokom čitavog snimanja. Režiju potpisuje Anis Mujanović koji je, zajedno sa kolegom Elmanom Omićem, odradio vrhunski posao.

Dino Memić predstavlja singl „Osvoji svijet“ koji izlazi pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production, a vi ga slušate u nastavku!