Naslovi

EDI ČENGIĆ pobjednik je Međunarodnog dječijeg festivala “Razigrane note 2021”

Edi Čengić član benda Frtutma KIDS iz Sarajeva, kao predstavnik Bosne i Hercegovine, sa svojom simpatičnom pjesmom “Sara iz Mostara” osvojio je prvu nagradu za kompoziciju i spot na Međunarodnom dječijem festivalu “Razigrane note 2021”. Takmičenje je održano 31. 12. 2021. godine u online formatu u Zagrebu. Ovo je bio najbolji nogovodišnji poklon koji je Edi mogao dobiti. ČENGIĆ

Festival okuplja djecu iz Hrvatske, regije i cijele Evrope.

Edi je po ocjeni žirija, poznatih hrvatskih muzičara, u sastavu: Albina Grčić, Bojan Jambrošić, Ivan Penezić i Dino Jelusić bio najbolji u kategoriji mališana do 9 godina i osvojio 1. nagradu za kompoziciju i spot.
Svoju prvu pjesmu “Sara iz Mostara” (popračenu video spotom), koja će se uskoro naći na prvom albumu benda Frtutma KIDS koji nosi naziv “Edi i Una”, snimio je sa napunjenih sedam godina. A zapažen nastup ostvario je i kao jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom festivalu “Mali MEF 2021” održanom 31.07.2021. godine u Čakovcu (Međimurje, HR) gdje je sa sestrom Unom dobio velike simatije publike.


Ovdje možete uživati u pobjedničkoj kompoziciji i video spotu s kojom je Edi pobijedio u
Zagrebu.