Naslovi

MEJDI SULEJMANI – “Usnuli grad” čeka svoju premijeru

Mejdi Sulejmani na svoj album prvijenac uskoro će dodati još jednu gitarsko-instrumentalnu numeru. “Usnuli grad” će uskoro da bude dostupan javnosti.

Riječ je o kompoziciji na kojoj sam radio mjesecima, sve dok nisam rekao “To je to”. Na njoj sviraju sjajni muzičari, a oni su: Rifet Čamdžić (bubnjevi), Kenan Imamović (bas gitara), a miks i mastering radi Mirza Balić (Galaxy Production” – otkrio je Mejdi Sulejmani.

Naslovnicu za novi singl, koji će biti dio albuma “Nemir” je slikala naša bh. umjetnica Amira Migić (luladrawing).

Amiri sam poslao kompoziciju, te je ona po osjećaju naslikala ono što čuje. Moram vam reći da čuje fantastično, jer je od prve kompoziciju pretočila u sliku – dodao je Sulejmani.

U razgovoru sa njim nije mogao sakriti oduševljenje i zadovoljstvo svojim novim projektom.

Želim se zahvaliti i ljudima koji razumiju ovo što radim i žele podržati ovakve projekte jer vole umjetnost. Kao generalni sponzor našla se Agencija “Are You Hiding“. Ekipa je od samog početka tu i mnoge stvari ne bi funkcionisale bez njih. Zatim, tu je i “Mooki Furniture”, AMUS – Asocijacija kompozitora i muzičkih stvaralaca, kao i Hayat Production kao izdavač. Jedva čekam da čujete šta sam pripremio ovaj put – zaključio je.

Podsjećamo Sulejmani je nedavno odnio pobjedu na takmičenju “Solo guitarist festival”. Ekipa je imala za cilj predstaviti najbolje solo gitariste, bez obzira na žanr. S numerom “1984”, za čije je stvaranje poslužio Orwell i istoimena knjiga, Mejdi se prijavio na festival u čujem su se žiriju našli: Oto Rimele, Marino Pelajić i Denis Soldo.

Premijera četvrte instrumentalno-gitarske numere, “Usnuli grad”, bit će premijerno prikazana uskoro.