Naslovi

Zaim Poturić – Autor i bh. voditelj danas slavi rođendan

Zaim Poturić - Poznati autor i bh. voditelj danas slavi rođendan

Muzički autor i jedan od prepoznatljivih lica s malih ekrana u Bosni i Hercegovini, Zaim Poturić, danas slavi rođendan.

Zaim Poturić bio je dio naših života putem malih ekrana u našoj zemlji, te je sa nama decenijama dijelio dobre i loše trenutke svakodnevnice. Javnosti je poznat kao izuzetan muzički autor, potpisnik više od stotinu djela. Među njima su mnogi hitovi Enesa Begovića, Adnana Jakupovića, Deniala Ahmetovića, Snežane Đuršić, Jasmina Bureka, i mnogih drugih.

Prvu pjesmu koju je ikada napisao snimio je Enes Begović, 1987. godine.

Stalno me zove i pita za pjesmu, jer hoće da snimi jednu moju, voli šta ja radim. Ja sam pokušavao nešto napisati, ali jednostavno nije išlo. Enes je jedan od rijetkih pjevača koji mi je pomogao i kada nisam imao pjesama i kada nismo sarađivali. I poziv je znak dobre volje čovjeka i interesa za prijatelja – rekao je Zaim Poturić za faktor.ba

Budući da je u penziji Zaim se u potpunosti može posvetiti svojoj drugoj pasiji – pisanju tekstova za pjesme. Pridružio se projektu „Zajedno“ čiji je cilj ujedinjenje autora, izvođača i i zdavača. Posljednji projekat na kojem je radio sa Hayat Produkcijom pjesma je Jasmina Bureka – „Ljubim najljepšu“ koju možete poslušati u nastavku.