Naslovi

Mejdi Sulejmani aktivno radi na nekoliko bitnih projekata

Sa sigurnošću možemo tvrditi da je Mejdi Sulejmani jedan od najboljih bh. gitarista. Svoju karijeru započeo je sa svega devet godina. U svojoj muzičkoj karijeri dobitnik je nekoliko nagrada za muziku i sviranje, a sarađuje s mnogim poznatim imenima naše muzičke scene.  

Danas, Mejdi radi na nekoliko bitnih projekata. Prvi je svakako njegova nova kompozicija „1984“ koju će uskoro ekranizovati i predstaviti publici. Novi singl nosi simboličan naziv, a inspiraciju je dobio od istoimenog romana, poznatog pisca Orwella. Kompozicija „1984“ bit će treća po tedu i možemo je svrstati u Progressive/Rock, ali u sebi nosi i ambijentalne i electro elemente.

Pošto je Orwell pisac čija djela rado čitam, sjetio sam se romana “1984.”  u pravo vrijeme kada i previše razmišljam o toj kontroli Velikog brata koji dozvoljava one informacije koje su od koristi njemu, i zabranjuje stvari koje ljude vežu i sputavaju u svemu pa čak i u ljubavi – rekao nam je Sulejmani.

Drugi projekat u nizu je bitna saradnja sa „Artist d.o.o.“ na prezentaciji gitara i ostale muzičke opreme, koju ćete također imati priliku ubrzo da pogledate. Riječ je kompaniji koja nudi veliki izbor profesionalnih muzičkih instrumenata, profesionalne studijske i muzičke opreme, razglasa i rasvjete. Kako sami kažu, nude „sve za sviranje i foliranje“!

Važno je spomenuti i da je Mejdi endorserer za renomiranu firmu „Two Notes Audio Engineering“ koja proizvodi gitarsku opremu, a u čijoj porodici su jedni od najboljih svjetskih gitarista. Spominju se imena poput Tosin Abasi, Steve Stevens, Rabea Masaad, i drugi. Njihove proizvode koriste jedni od najvećih profesionalaca u industriji i važe za sami vrh gitarske opreme. Da se rad i trud uvijek isplate, pokazatelj je ova svjetska saradnja.

Komentariši