Site icon Hayat Production

Mejdi Sulejmani aktivno radi na nekoliko bitnih projekata

Sa sigurnošću možemo tvrditi da je Mejdi Sulejmani jedan od najboljih bh. gitarista. Svoju karijeru započeo je sa svega devet godina. U svojoj muzičkoj karijeri dobitnik je nekoliko nagrada za muziku i sviranje, a sarađuje s mnogim poznatim imenima naše muzičke scene.  

Danas, Mejdi radi na nekoliko bitnih projekata. Prvi je svakako njegova nova kompozicija „1984“ koju će uskoro ekranizovati i predstaviti publici. Novi singl nosi simboličan naziv, a inspiraciju je dobio od istoimenog romana, poznatog pisca Orwella. Kompozicija „1984“ bit će treća po tedu i možemo je svrstati u Progressive/Rock, ali u sebi nosi i ambijentalne i electro elemente.

Pošto je Orwell pisac čija djela rado čitam, sjetio sam se romana “1984.”  u pravo vrijeme kada i previše razmišljam o toj kontroli Velikog brata koji dozvoljava one informacije koje su od koristi njemu, i zabranjuje stvari koje ljude vežu i sputavaju u svemu pa čak i u ljubavi – rekao nam je Sulejmani.

Drugi projekat u nizu je bitna saradnja sa „Artist d.o.o.“ na prezentaciji gitara i ostale muzičke opreme, koju ćete također imati priliku ubrzo da pogledate. Riječ je kompaniji koja nudi veliki izbor profesionalnih muzičkih instrumenata, profesionalne studijske i muzičke opreme, razglasa i rasvjete. Kako sami kažu, nude „sve za sviranje i foliranje“!

Važno je spomenuti i da je Mejdi endorserer za renomiranu firmu „Two Notes Audio Engineering“ koja proizvodi gitarsku opremu, a u čijoj porodici su jedni od najboljih svjetskih gitarista. Spominju se imena poput Tosin Abasi, Steve Stevens, Rabea Masaad, i drugi. Njihove proizvode koriste jedni od najvećih profesionalaca u industriji i važe za sami vrh gitarske opreme. Da se rad i trud uvijek isplate, pokazatelj je ova svjetska saradnja.

Exit mobile version