Naslovi

Mejdi Sulejmani uskoro predstavlja još jedno instrumentalno-gitarsko djelo

Mejdi Sulejmani

Mejdi Sulejmani, muzičar je koji vrijedno radi na svom debitantskom albumu. Uskoro će publici predstaviti još jedno instrumentalno-gitarsko djelo na kojem je radio. Novi singl nosi simboličan naziv „1984“, a inspiraciju je dobio od istoimenog romana poznatog pisca Orwella.

Pošto je Orwell pisac čija djela rado čitam, sjetio sam se romana “1984.”  u pravo vrijeme kada i previše razmišljam o toj kontroli Velikog brata koji dozvoljava one informacije koje su od koristi njemu, i zabranjuje stvari koje ljude vežu i sputavaju u svemu pa čak i u ljubavi – rekao nam je Sulejmani.

Kompozicija „1984“ bit će treća po redu i možemo je svrstati u Progressive/Rock, ali u sebi nosi i ambijentalne i electro elemente.

Zanimljivo je spomenuti da imam i nekoliko fraza vokala koje je snimila moja supruga Naida. Oni su se taman ukopili i upotpunili sliku koju pokušavam da naslikam ovom kompozicijom – dodao je muzičar.

Izvor: Facebook profil Mejdija Sulejmanija

Da se rad i trud uvijek isplate, pokazatelj je nova svjetska saradnja. Mejdi je nedavno dobio i endorsement od jedne od najpoznatijih svjetskih firmi za proizvodnju gitarskih pedala i opreme za gitariste „Two Notes Audio“.

Datum premijere kompozicije „1984“ bit će uskoro, a Mejdi vjeruje da će „ovo biti jedna od njegovih najboljih instrumentala“.

Pročitajte više: Mojih 10 – Mejdi Sulejmani

Komentariši