Naslovi

100. rođendan NK Ključ obilježen Koncertom Halida Bešlića

100. rođendan NK Ključ obilježen Koncertom Halida Bešlića

Koncert Halida Bešlića obilježio je jubilarni rođendan Nogometnog kluba Ključ koji slavi svoj 100. rođendan. Koncert je održan sinoć na stadionu Pod Lubicom.

Iako je NK Ključ mali klub, ima jako bogatu sportsku prošlost. NK Ključ je jedan od rijetih nogometnih klubova koji stoji sa 100 godina postojanja.

U Ključu su od 1923. godine organizovano igrali nogomet.

U ljeto te godine nevješti mladići formirali su svoj klub, dobio je ime Sportski klub Tomašević po posljednjem bosanskom kralju Stjepanu Tomaševiću. Klub od 1946. godine nosi naziv Fudbalski klub Bratstvo.

Završetkom rata na prostorima BiH 1995. godine nogomet se ponovo počeo buditi te je na Osnivačkoj skupštini Nogometnog kluba početkom 1996. godine usvojeno da se promijeni naziv kluba te da se takmiči pod imenom Nogometni klub Ključ.

Tako je 100 godina Ključa obilježeno na stadionu “Pod Lubicom”, a prisutne je zabavljala muzička legenda Bosne i Hercegovine Halid Bešlić. Jubilej su uveličali i nogometaši FK Željezničara i Sarajeva.

Program obilježavanja jubileja 100 godina Nogometnog kluba Ključ podržala je Općina Ključ i Općinsko vijeće, a nosioci organizacije su Organizacioni odbor i Upravni odbor NK Ključ.

Izvor: klix.ba