Naslovi

Medina Hadžić: ovo je jedan mali projekat koji sam ja odradila jednom velikom dušom

U posljednje vrijeme Tešanj je predstavio kvalitetne pjevače sa odličnim potencijalom. Jedna od njih je i Medina Hadžić, mlada i talentovana takmičarka, koja je na HP Song Battle-u odnijela pobjedu produkcije u svoj rodni grad.

Zašto si odlučila da se prijaviš? Šta ti je bila motivacija i cilj?

Duži niz godina sam htjela da snimim svoju pjesmu. Muzika je uvijek bila dio mog života i scena nam, barem meni, pruža da se pokažemo u bilo kojem svjetlu. To je nešto što mene ispunajva na pravi način. Moj život bez muzike ne bi imao smisla i ne bi imao pravu svrhu. Što se tiće ovog takmičenja zaista me drugarica nagovorila da se prijavim. Bili smo u izolaciji i svi smo bili kući, pa sam ja iskoristila svoju kreativnost i slobodu. Kažu da „kako radite male stvari, tako radite i velike“. Ovo je jedan mali projekat koji sam ja odradila jednom velikom dušom sa svojim prijateljima kojima se zaista od srca zahvaljujem. Drago mi je što sam tokom čitavog takmičenja imala podršku i od Amira Kazića Lea, koji je vidio snimak i čestitao mi.

Kada si vidjela reakcije publike, da li si očekivala i nadala se pobjedi?

Iskreno jesam! Ja sam to radila čisto iz ljubavi koju ja imam prema muzici. Ne mogu konkretno reći da sam se nadala pobjedi, ali sam očekivala dobar rezultat.

Kao pobjednica produkcije, ti si također neko ko je dobio svoju pjesmu. Možeš li nam otkriti neke detalje?

Otkrit ću vam da se pjesma zove Deja Vu i da mi se koncept pjesme mnogo dopada. Ne znam kako će sve to u konačnici izgledati, ali vjerujem da će biti jedno muzičko osvježenje, možda čak i nešto drugačije.

Upoznala si ekipu sa kojom ćeš surađivati. Da li si zadovoljna i da li su vam se energije poklopile?

Što se tiče ekipe mislim da će saradnja sa Arelom biti vrhunska. Općenito se osjete pozitivne vibracije.

Medina će biti gost u HP Show emisiji sutra (02.08.2020. godine) u 18:00 h.

Komentariši