Naslovi

Arnel Joldić: muzika je moj život

Da za muziku nikad nije rano, a ni kasno, dokazao nam je Arnel Joldić koji ima samo 17 godina. On je pobjedu na HP Song Battle-u odnio u svoj rodni grad, Tešanj. Podrška publike i veliki broj pregleda pozicionirali su ga na pobjedničku poziciju, a svoj plasman opravdat će prvom pjesmom.

Reci nam Arnele, otkud ljubav ka muzici?

Prvi put sam zapjevao sa svojih 7 godina. Ljudi su mi uvijek govorili da se prijavljujem na razna takmičenja. Muzika mi je jednostavno u krvi. Ranije sam rekao da je muzika moj život, i zaista tako mislim.

Reci nam nešto više o izboru pjesme sa kojom si se takmičio.

Pjesma sa kojom sam se predstavio nije nešto što ja inače pjevam. Iz ljubavi prema Halidu Besliću pao je odabir na tu pjesmu. Imao sam dvojbu oko pjesama, te sam odluku predstavio publici na društvenim mrežama. Kao što sam i rekao, pjesma nije nešto što meni najbolje „leži“, ali sam rizikovao. Poslušao sam glas publike, i evo doveo me je do prvog mjesta.

Da li si zadovoljan?

Zadovoljan sam i drago mi je da pobjeda ide u Tešanj.

Tokom takmičenja bilo je nesuglasica, kakva je trenutno situacija?

Jeste, ali sve se riješilo i sredilo. Ipak smo ekipa koja dalje treba zajedno da radi.

Kao pobjednik osvojio si svoju prvu pjesmu. Možemo li znati o čemu se radi?

Pričao sam sa producentom, ali ne bih otkrivao detalje. Pjesma je zabavnog karaktera, što meni i odgovara. Ekipa sa kojom ću raditi na pjesmi je ljubazna i svi su zaista prijatni. Mislim da će to biti dobro odrađeno u konačnici.

Arnel će biti gost u HP Show emisiji sutra (02.08.2020. godine) u 18:00 h.

Komentariši