Naslovi

Elvin Bajrić: naučio sam da me ne dotiču komentari

Elvin Bajrić iz Ključa već je poznat publici u Bosni i Hercegovini. Takmičar sedme sezone Hayatove emisije „Zvijezda možeš biti ti“ odlučio se na još jedno takmičenje. Ovaj put u pitanju je HP Song Battle koji je dao priliku mladim muzičarima da pokažu svoj talenat. Elvin je na ovom takmičenju osvojio treće mjesto, te sa tim dobo nagradu snimanja Cover-a po vlastitom izboru. Tim povodom, razgovarali smo sa Elvinom te kroz nekoliko pitanja pokušati saznati informacije o njegovom putu kroz ovo takmičenje.

Gdje si čuo za takmičenje HP Song Battle?

Za takmičenje su mi rekli moji roditelji koji su vidjeli reklamu Hayat produkcije na Facebook-u. Odlučio sam se prijaviti, jer sam smatrao da mi je to idealna prilika za građenje moje muzičke karijere.

Šta nam možeš reći o izboru pjesme sa kojom si se predstavio publici?

Teško mi je bilo uopšte da se odlučim za jednu pjesmu, jer je zaista dobrih pjesama bilo u opciji. Htio sam da se publici pokažem sa emocijom i na taj način je izbor pao na pjesmu sa kojom sam se takmičio. U pitanju je pjesma Armina Šakovića „Mina“ u kojoj vidim tu emociju koju ja mogu da izvedem u pjesmi.

Kako je za tebe proteklo takmičenje?

Pa dobro, ja sam zadovoljan. Bilo je nesuglasica, ali sam generalno zadovoljan. Budući da sam već bio takmičar u show-u „Zvijezda možeš biti ti“ naučio sam da me ne dotiču komentari. Šta više, reklama je reklama.

Kao takmičar koji je osvojio treće mjesto osvojio si snimanje cover-a. Za koju pjesmu si se odlučio?

Još uvijek nisam siguran. Imam nekoliko pjesama u glavi, ali konačna odluka još uvijek nije pala. Obećavam publici da će to biti ubrzo!

Elvin će biti gost u HP Show emisiji sutra (02.08.2020. godine) u 18:00 h.

Komentariši