Naslovi

Alen Hrbinić promovisao album “Furam”: prelijepe balade oduševile zvanice

Alen Hrbinić jučer je u Sarajevu u prisustvu kolega muzičara, novinara i prijatelja promovirao album “Furam” na kojem se nalazi 15 pjesama.

U Aqarius Vilsu on je u pratnji benda koji je predvodio njegov prijatelj i kolega Vlado Podany izveo osam pjesama koje se nalaze na CD-u koji izdaje Hayat Production.

Pored Vlade u bendu su bili Vedad Tomičić, Adnan Teskeredžić i Lordan Muzaferija, te prateći vokali Medina Turković i Ajsela Zoronić. „Čuvam nas“, „Javi se“, „Još si uzdah moj“, “Moje srce kuca samo za tebe”, „Stara raja i ti“, „Ljubav ili san“, „Linija života“ i Furam“ odmah su osvojile simpatije kolega i novinara koji su mu čestitali i poželjeli mnogo sreće u nastavku karijere.

U ovaj muzički materijal smo uložili dosta ljubavi, truda i vremena. Album je nastajao skoro dvije godine, koliko je prošlo od prvog singla i spota za navijačku pjesmu „Željo u srcu mom“, koji je označio moj povratak na domaću muzičku scenu.Na albumu se nalazi 15 pjesama, koje su najvećim dijelom moj autorski rad uz nekoliko lijepih saradnji. Radili smo u tri države i tri grada, Sarajevu, Minhenu i Zagrebu. Ton pjesama je raznolik, od malo žešćeg navijačkog i brzog ritma, preko umjerenog popa, do ljubavnih balada, tako da sam siguran da će svako naći nešto po svom ukusu. Zahvalio bih se svim mojim saradnicima, Dini Muharemoviću i Mahiru Sarihodžiću sa kojima sam realizirao dvije pjesme „Furam“ i „Linija života“, ali i mojim prijateljima iz Makedonije, autoru Damjanu Pejčinovskom iz Ohrida koji mi je poklonio pjesmu „Ljubav ili san“. Također, ovaj za mene jako značajan projekat ne bi bio to što jeste bez mojih dragih instrumentalista Vlade Podanyja, Vernesa Ljuštakua, Dade Marinkovića – rekao je Alen Hrbinić.

Komentariši