Naslovi

Novi singl i emotivna poruka benda The Babe Barbarella – Bježim od sebe

Postoje momenti koji zaustave vrijeme. Možda ne tvoje, ali nečije da. Postoje momenti koji zaustave svačije vrijeme, kao npr. sad. Znate, kada se dese stvari koje vam izmaknu tlo pod nogama, malo se udaljite od života, duboko udahnete i presložite prioritete.

Dugo smo razmišljali da li da objavimo pjesmu koja je bila gotova prije nesreće koju smo doživjeli, prije svega iz velikog poštovanja prema preminulom Jasminu Gerziću i njegovoj porodici. Takvo nešto vam protrese svijet iz temelja, osvijestite se koliko je lomljiv život i koliko su snovi i planovi kule od karata.

Danas, kada je vrijeme stalo za cijeli svijet, shvatili smo da je pjesma spremna da ugleda svjetlo dana. Nije trebala izaći tad, ni pola godine poslije, nego baš sad, kada je čovjek prisiljen da bude sam sa sobom i da posloži stvari u svojoj glavi. Ponekad je lakše suočiti se sa pravom zvjerkom u šumi, nego sa demonima koji nas dočekaju kada smo sami.

Međutim, kada malo bolje pogledate, postoje oko vas vama bliski ljudi koji nose više svjetla nego što će ikada biti tame. Ostanite nam sigurni, počnite svaki dan sa zahvalnošću, neka ovo bude vrijeme kada ćete posložiti sve neposloženo u svojoj glavi.

The Babe Barbarella danas otpušta ručnu – uživajte u pjesmi i spotu „Bježim od sebe“

Komentariši