Naslovi

Nove epizode satirično-animiranog filma “FAZONATOR” su tu

Hayat Production je izdavačka kuća koja stalno radi na unaprjeđivanju svog sadržaja te vam tako u saradnji sa Berinom Tuzlićem donosi satirično-animirani film pod nazivom “Fazonator” čije su epizode dostupne na društvenim mrežama Hayat Productiona i na kanalu Hayat MUSIC.

Ko je to Fazonator? Da bismo približili novog lika našoj publici uradili smo intervju sa autorom “Fazonatora”, Berinom Tuzlićem.

Kako je nastao “Fazonator”?

“Fazonator” je nastao 2015. godine u Sarajevu kad sam shvatio da smo svi mi Fazonatori, jer da bi čovjek preživio sve ovo što mi preživljavamo posljednjih 36 godina moraš biti prepun fazona.

Fazonator je prvo nastao kao web strip, gdje možete ostaviti svoj e-mail i onda svaki novi strip fazon dobijete kao poklon jedne godine kad sam uradio prvi kraki animirani film “Fazonator” pod imenom “Bombardovanje” na Sijetl film festivalu dobio je nagradu za najprovokativniji kratki film.

2. Šta Vas je inspirisalo?

Inspiracija za fazonatora je jedan moj komšija koji je veoma inteligentnim komentarima sve oko sebe beskompromisno komentarisao, ali veoma satirično i ne uvredljivo.. Pošto je Bosna zemlja inspiracije, onda nije bilo teško sakupiti sve te fazone iz cijele Bosne.

3. Šta možemo očekivati od Fazonatora?

Fazonator je po karakteru veoma nepredvidljiv. Nikad ne znate kakva pitanja i komentare može reći da vas pokrene na razmišljanje koje možda nikad niste ni u snu mogli pomisliti. Fazonator što i u samom značenju njemačke riječi znači fazonirati-oblikovati jednostavno vam oblikuje mišljenje na satiričan način.

4. Da li kroz lik Fazonatora želite prenijeti određenu poruku ili poruke?

Naravno da želim skrenuti pažnju na argumentovanu kritiku bez uvrede kroz karakterističan bosanski humor.

Naglašavamo da ćete Fazonatora u njegovim avanturama moći pratiti i na Hayat Musicu, te na YouTube kanalu Hayat Productiona.

Komentariši