Naslovi

MIRSAD KULO novim singlom poručuje – “Jedna je istina”

Mirsad Kulo poznat je među istinskim poznavaocima dobrog zvuka i plijeni pažnju kada god pusti svoj glas. On ima dar da pjesmu prenese iz dubine duše I srca na svoj specifičan način. Njegove pjesme su autorske, a sada publici predstavlja novi singl “Jedna je istina”.

Pjesma je nastala 2021. godine kada sam je pokazao Eldinu Huseinbegoviću. On je odmah prepoznao kvalitet i bacilli smo se na posao. Bio je ovo jedan prelijep projekat – rekao nam je Kula.

Poruka koju su pjesmom htjeli poslati jeste da je čitav sistem života ljude udaljio jedne od drugih. Poruke i osmjesi se šalju putem telefona i ne mogu se uzeti kao stvarni. Sve su to prerade i dorade koje tek na kraju stižu do nas.

Mislim da sam uspio jasnu poruku poslati slušaocima. Zagrljaj, osmijeh, pa čak i  suza podijeljena sa prijateljima je istina i jedina nedorađena emocija. To je ono što nam treba i čemu trebamo da se vratimo. Prava i iskrena emocija je život u kojem trebamo da uživamo – zaključuje autor i izvođač single “Jedna je istina”.

Spot je sniman u Sarajevo, a snimala ga je već provjerena ekipa koja je sa Kulom sarađivala na singlu “Svak’ se o svom jadu zabavio”. Kameru i montažu potpisuje Dino Kadragić. Lokacije koje se vide na spotu su bistrička Željeznička stanica, dio naselja Velešići i napravljeni bijeli studio na lokalitetu Sedrenika.

Muziku je Mirsad Kulo radio zajedno sa Eldinom Huseinbegovićem, koji ujedno potpisuje i aranžman. Tekst potpisuje Kulo, a singl “Jedna je istina” dostupan je na našem YouTube kanalu, kao i na svim digitalnim platformama.