Naslovi

Dr. Zo novim singlom poručio “Hoćemo promjene”

Dr. Zo svojim novim singlom poslao je jasnu poruku – “Hoćemo promjene”. Trenutna situacija u našoj državi bila mu je “vjetar u leđa” da, pred nadolazeće izbore, publici predstavi novi singl.

Pjesma “Promjene” dugo je čekala svoju objavu. Prvobitni tekst pjesme nastao je davno, prije nekih 11 godina i bio je aktuelan tada, a ono što me plaši jeste činjenica da je danas aktuelniji nego u periodu kada je nastajao – iskreno je rekao Dženan Hodžić, poznatiji kao Dr. Zo.

Otkrio nam je da je pjesma pretrpjela razne promjene i verzije, ali da je današnji oblik dobila zahvaljujući Harisu Rahmanoviću Priki, dok mix i mastering potpisuje Kenan Pašić.

Dr. Zo uvijek je imao svoj specifičan muzički izričaj. Publiku je osvojio čim se pojavio na sceni, a danas, iako manje muzički aktivan, još uvijek uživa njihovu vjernost.

Muzički spot koji prati priču sniman je na lokacijama Vareša, jednog divnog grada za koji kaže da “najbolje opisuje stanje naše drage Bosne i Hercegovine”.

Do spota ne bi došlo da iza njega nisu stali ljudi iz Unity produkcije: Midhat Uzejrović, Dino Vehbabović, Edvin Mataradžija – dron i Branislav kao lokacioni menadžer – kaže Dr. Zo.

Promjene su nužne, ali prvi korak je krenuti od nas samih. Ključ promjene je u svakom od nas i to moramo iskoristiti, a singl poslušajte u nastavku!