Naslovi

Helem nejse poziva: Prijavite se na Red Bull RapLiku, nama je bila odskočna daska

Stihomir i Gagara iz sarajevske hip hop grupe Helem nejse bili su veoma mladi kad su 2012. pobijedili na Red Bull MC Battleu, a sada pozivaju i druge da se prijave i ostvare svoje ciljeve.

Stihomir i Gagara iz sarajevske hip hop grupe Helem nejse bili su veoma mladi kad su 2012. pobijedili na Red Bull MC Battleu, a sada pozivaju i druge da se prijave i ostvare svoje ciljeve.

Članovi grupe Helem nejse ističu da Red Bullovo takmičenje vjerovatno bila najveća odskočna daska u karijeri. Danas iza sebe već imaju hitove, vlastiti studio i završavaju treći album.

Stoga sada pozivaju repere, betlere i muzičare koji vole rep, hip hop i formu takmičenja bacanja rima da se prijave na predstojeću Red Bull RapLiku, najpopularnije i najveće MC takmičenje u improvizaciji i smišljanju rima u slobodnom stilu koje u novembru okuplja elitu regionalne hip hop scene.

Podsjećamo, prijave za bh. repere su otvorene do četvrtka 24. oktobra do ponoći. Žiri će nakon toga odabrati osam MC-eva koji će se u subotu, 2. novembra u sarajevskom Undergroundu boriti za laskavu titulu bh. prvaka i plasman na Regionalno finale koje će se održati 16. novembra također u Sarajevu.

Bh. pobjednik će uz slavu i novčane nagrade imati osiguran direktni plasman na regionalno finale, kao i snimanje pjesme u studiju kod Shtuke u Sarajevu te videospot za tu pjesmu u produkciji Vedrana Haračića iz Salt and Flow ekipe.

“Red Bull RapLika je izvrsno iskustvo za mlade repere. Za početak, da se popnu na binu i osjete tu interakciju s publikom koja je najvažnija u muzici. Nebitno je hoćete li pobijediti ili ispasti u prvom krugu – važno je učestovati, popeti se na binu, važno je da vam se ime pojavi u medijima”, kaže popularni sarajevski hip hop dvojac koji će se ove godine naći u ulozi voditelja tog velikog hip hop događaja.

I mladima koji se zbog treme možda dvoume poručuju da dođu i da im mogu mnogo pomoći.

“Razbit ćemo vam tremu. Imamo odličnu macolu, znači vhunska je macola. Ona je malo skuplja. Razbija, ja sam Stihiju razbio tremu.“ poručuju u video materijalu na sebi svojstven način Stihi i Gagara iz grupe Helem nejse.

Komentariši