Naslovi

Dum Dum bend: Poruka pjesme „Gubimo dah“ je bezvremenska

Pjesma „Gubimo dah“ je još jedan u nizu singlova koje objavljuje bosanskohercegovački bend DUM DUM u izdanju Hayat Production-a. Iako je nastala prije dvadesetak godina, ‘Gubimo dah’ se ističe kao socijalno angažirana pjesma, što je rijetkost među ostalim pjesmama ovog benda. Njezina poruka je bezvremenska, dotičući se tema koje su relevantne za svaku generaciju.

„Živeći na prostoru gdje još uvijek osjećamo posljedice devedesetih godina na svim područjima, smatrali smo važnim objaviti ovu pjesmu, iako je prošlo toliko vremena. U današnjem kontekstu, čini se da „Gubimo dah“ ima još veći značaj, s obzirom na globalna dešavanja i utjecaje koje određeni pojedinci imaju na naše živote, ali i na živote naše djece i budućih generacija“, kazali su članovi benda.

Pjesma nas podsjeća na trenutke kada osjećamo kao da se gušimo, kao da gubimo dah, dok nas vođe guraju iz jedne krize u drugu. Segregacija društva je sveprisutna, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou“.

„Iako svjesni da muzika sama po sebi ne može promijeniti svijet, nadamo se da će „Gubimo dah“ biti poput poruke u boci koju će netko pronaći i koja će ga potaknuti na osobne promjene i odluke“, dodaju.

Pjesma je snimljena u studiju Hayat Produkcije, s vokalom i gitarama Jasmina Fajića, koji je također autor muzike i aranžmana, te s klavijaturama Kenana Glavinića, bass gitarom Sanina Lutvića i bubnjem koji je svirao Jasmin Efendić. Miks i mastering uradio  je Arel Češljar, dok je tekst za pjesmu napisao Adnan Kadić-Kada.”