Naslovi

Premijera nove Emelinove pjesme : „Danas ženimo jarana“ je potpuno drugačija od ostalih svadbenih pjesama

Nakon što je prije šest mjesec predstavio fantastičnu pjesmu „Ne plači majko“, koja je ostvarila impozantne reakcije kod publike, Emelin je posljednji dan mjeseca aprila rezervisao za još jednu novu pjesmu koja je, za one koji su imali priliku da je poslušaju, već označena kao svadbarski hit.

Naime, riječ je o pjesmi zanimljivog i autentičnog naziva „Danas ženimo jarana“, za koju je muziku radio Edi Hadžiahmetović, tekst Haro Hamzakadić u arnažmanu Mirze i Edija Hadžiahmetovića.

Sretan sam i zadovoljan što sam ostvario saradnju sa mojim dugogodišnjim prijateljem Mirzom Hadžiahmetovićem, nakon našeg poznanstva koje traje duže od dvije decenije. Naša saradnja počela je još prije 5 godina, no zbog mojih obaveza tada nije finalizirana. Javio sam se Mirzi nakon nekoliko mjeseci kako bismo završili započeto, no kada sam došao u studio, desila se potpuno nova pjesma koja nosi naziv ”Danas Ženimo Jarana”. Napravili smo info snimak i kad smo poslušali složili smo se da je to ono što su autori i zamislili i da sam ja uspio mojom interpretacijom da zaokružim ovu divnu kompoziciju u savršen paket“, kazao je Emelin.

Ova kompozicija je, dodaje Emelin, potpuno drugačija od ostalih svadbenih pjesama, kako tekstom tako i muzikom, tako da je već na prvo slušanhje znao da je ova pjesma „njegova“.

„Pjesma je napravljena u pozitivnom ritmu i energiji i siguran sam da će biti uvrštena u repertoar mojih kolega na mnogim svadbenim zabavama“, kazao je.

Emelin je iskoristio priliku da najavi saradnju sa istom ekipom i u narednom periodu, a do tada je pozvao vjernu publiku da uživa u novoj pjesmi izdatoj pod palicom Hayat Produkcije.