Naslovi

Nazif Gljiva: Nova verzija pjesme „Plava rijeka, Stari most“ već osvaja srca

Jedan od najpoznatijih tekstopisaca i hitmejkera sa naših prostora Nazif Gljiva nedavno je, nakon 20 godina, ponovo oživio pjesmu „Plava rijeka, Stari most“ u novom aranžmanu i sa novim spotom u režiji Anisa Mujanovića.

Ova lagana i emotivna pjesma, koja svojim štihom podsjeća na neka davna, lijepa vremena snimana je u studiju Marina Meštrovića, koji je ujedno svirao klavijature, uz provjerenu ekipu muzičkih majstora : Almira Hukelića- Ake (gitare), Damira Galijaševića (harmonika) i Muhameda Jusića (tarabuk). U ulozi back vokala našla se fantastična Mensura Bajraktarević.

Kako godinama navodi, Nazif ostaje vjeran svom stilu i kroz svoje pjesme i koncerte nastoji širiti ljubav. Tako je bilo i ovaj put.

„Smatram da je ovo jedna od mojih najboljih pjesama, od svih 500 kojih imam. Dva puta pri njenom snimanju sam pogriješio, treći put sam napravio odličan izbor i smatram da će ova pjesma ostati zauvijek, najprije  jer se radi o najromantičnijem gradu na svijetu- našem Mostaru, a zatim jer je inspiracija za pjesmu tužna ljubavna priča dvoje zaljubljenih Mostaraca koje je sudbina prisilno rastavila“, kazao je Gljiva.

Podsjećamo, Nazif Gljiva je ostavio neizbrisiv trag u narodnoj muzici. Napisao je brojne hitove od kojih neki i danas imaju status evergrina, a imao je i važnu ulogu u karijeri velikog broja, kako domaćih, tako i regionalnih zvijezda.