Naslovi

Pjevačica Čiji Izuzetni Glas Ostavlja Bez Riječi

Mensura Bajraktarević

Mensura Bajraktarević je osoba koja svojim vokalom osvaja srca, a skromnošću izaziva divljenje.

Njen izuzetan vokal nevjerojatno prija i duši i srcu, no suprotno očekivanjima, ona je tiha ptica koja ne žudi za reflektorima pozornice. Ova umjetnica, čija boja glasa nosi dubinu i emotivnost, odlučila je ostati izvan centra pažnje.

Unatoč bogatstvu njenog talenta, ona preferira mir i sklonost tišini, bježeći od svjetala reflektora i pompe. Njeno srce kuca u ritmu skromnosti, a njen vokal je čist izraz strasti prema muzici, a ne želje za slavom.

Odlučila se na jedan drugi vid života u muzici, a to je autorski rad, komponovanje i pisanje pjesama te pjevanje back vokala brojnim kolegama u regiji.

Njen glas možemo čuti u mnogim pjesmama koji toj istoj pjesmi daje “potpunost”. Nedavno je oduševila gledatelje nečim posebnim – odlučila je otpjevati pjesmu poznatog izvođača Adnana Jakupovića, a autor ove prelijepe pjesme je Zaim Poturić.

Njeno interpretiranje nije samo muzički doživljaj; to je sama emocija. Svojim glasom dodala novo poglavlje u već poznatu melodiju. Uživajte u interpretaciji Mensure Bajraktarević uz pratnju našeg virtuaza na gitari Mejdija Sulejmanija.