Naslovi

Na muzičkoj sceni sada postoje dva Prljava kazališta

Prljavo Kazalište

Ako se uputite na koncert Prljavog kazališta od sada će biti vrlo bitno provjeriti koga ćete vidjeti na pozornici: hoće li to biti Houra i Bodalec ili Fileš s Bogovićem. Naime, bivši bubnjar Tihomir Fileš upravo je osnovao novo Prljavo kazalište.

Novo Prljavo kazalište uz Fileša čine Davorin Bogović i Alen Kraljić bivši član Pipsa, pišu hrvatski mediji.

Davorin Bogović u Prljavo kazalište vratio se nakon 40 godina. Naime, prvi pjevač legendarnog benda zadnji album s Kazalištem snimio je 1983.godine, a bio je to album ‘Korak od sna’. Sada se vratio i skupa sa svojim dugogodišnjim prijateljem, osnivačem grupe, Tihomirom Filesom i Alenom Kraljićem Kraljom, gitaristom i osnivačem grupe PipsChips&VideoClips, u proljeće snimio novi album Prljavog kazališta ‘Underground’.

Trgovački sud je 29. jula 2022.godine donio odluku da je ukinuta privremena mjera Jasenku Houri i Mladenu Bodalcu te prema njoj smiju nastupati pod imenom ‘Prljavo kazalište’. U borba na sudu Jajo je u boljoj poziciji, ali kraj se još ne nazire.

‘Ono sa suda se nastavlja, ali to nema veze s ovim. U ekipi smo trenutno četvorica, a mislim da će nam se pridružiti i Ninoslav Hrastek, ali o tom potom. Ali to je jezgra Kazališta,’ rekao je Fileš.

Naime, Bogović i Fileš dugo su razmišljali o tome kako nazvati bend. Imali su dvije opcije: Ciferšlus, kako se bend zvao prije nego što im se Houra pridružio 1977. ili Prljavo kazalište, čije je pravo na ime zaštitio Fileš.

S druge strane Jasenko Houra je suzdržan. ‘Niti ih čujem, niti razgovaram, nemam što odgovarati. Ne razgovara mi se o tome i ne znam ni što bih zapravo rekao,’ izjavio je Houra, prenosi tportal.