Naslovi

Selman Dizdar & SD band izbacili singl pod nazivom „NORAH“

Selman Dizdar & SD band

Selman Dizdar & SD band izbacili singl pod nazivom „NORAH“

Selman Dizdar je nastupao na Ilidžanskom festivalu, 2019. godine, gdje je izveo pjesmu „Na pendžeru“, autora već stalnog muzičkog partnera Ensara Bukarića iz Gornjeg Vakufa.

Selman je stupio u saradnju sa bendom „Sudnji dan“ koji već dugo godina nastupaju i rade širom Bosne i Hercegovine. Kako kaže, zajedno sa ekipom, odlučio se promijeniti muzički pravac i krenuti u pop muziku.

Selman i SD band su odmah krenuli snimati nove projekte, a najnoviji je pjesma „Norah“!

Kada mi je Ensar prvi put otpjevao pjesmu „Norah“, na prvo slušanje mi se svidjela. Razlog tome je što je melodična i ima lijep tekst, urbana je, teži pop muzici.. Drago mi je da sam baš ja sa svojom ekipom izvođač ove predivne numere. Nadam se da će ova pjesma osvojiti srca publike!“ – rekao nam je Dizdar.

Selman Dizdar

Pjesma „NORAH“ je dobila ime po jednoj djevojci iz Sarajeva. Imao sam želju da napišem nešto suprotno, od pjesama koje smo prije radili. Posljednja pjesma je bila tužna „Nanosiš mi bol“, pa smo sad tražili nešto zabavno. Pisao sam nešto veselije, življe… Ako Bog da kad se bude pravio spot, snimat ćemo nešto prema moru. „ – rekao je Ensar Bukarić.

Selman Dizdar & SD band – Norah