Naslovi

MLADEN MAČAR predstavlja pjesmu „Sarajevo“

Mladen Mačar predstavlja publici pjesmu „Sarajevo“ koja je nastala kao ljubavna. Ona jeste pjesma o bolu, nerazumijevanju, strahu i nemoći s jedne, ali i ljepoti, nadi i potencijalu s druge strane. Kao i svaka ljubavna pjesma, ona govori o odnosu prema sebi i odnosu prema važnom drugom. Govori o kontaktu koji je potencijalno i ljekovit, ali i opasan i zastrašujući.

Najjača ljudska osjećanja javljaju se na teritorijama velikih ljudskih, zajedničkih nesreća.

Pjesma „Sarajevo jeste suštinski moja, jer sam je osmislio, donio na svijet, lično iznio emotivno i tehnički, te snimio. Međutim, jako je dobro i poželjno znati da, kada je slušate i gledate spot, vi ustvari imate priliku da osjetite četiri potpuno različite vrste talenata koji se međusobno nadovezuju – rekao je Mačar.

Na ovoj numeri Mladenu se pridružila njegova supruga Dragana Mačar. Ona je napisala tekst, a za produkciju, miks i mastering bio je zadužen Filip Miovičić.

Naše kćerke Zaharina i Andrea su učestvovale u spotu, kao i moj sin Zaharije. Četvrti talenat je čovjek koji je zamislio, režirao, snimio i montirao spot. Riječ je o Alenu Aliću, koji je i dio cijele spomenute ekipe koja se skupa potpisuje za izvršnog producenta – prenosi Eho portal.

Mladen Mačar je kantautor. Cijeli svoj život se na neki način bavi muzikom, pišući tekstove i komponujući. Njegov singl „Sarajevo“ poslušajte i pogledajte u nastavku.