Naslovi

[Premijerno] MUHAMMED KARAOSMAN – Moje pjesme govore sve o meni

Nedavno je Muhammed Karaosman, po ko zna koji put, zbog karijere iz Švedske doputovao u Sarajevo. Ovu posjetu iskoristio je da radi na svom novom singlu pod nazivom “Protiv tebe neću”. Ova pjesma je nešto potpuno drugačije od onoga što smo navikli do sada slušati od ovog izvođača.

Svoju saradnju nastavio je sa Eldinom Huseinbegovićem, koji je također izašao iz okvira svog dosadašnjeg djelovanja. Kreirao je muziku i aranžman u pop-rock maniru. Autor teksta je Kenan Hadžifejzović, dok je gitare u pjesmi odsvirao neprikosnoveni Alen Lemešević.

Prezadovoljan sam pjesmom i spotom. Posebno mi je drago što sam sarađivao sa velikim umjetnicima. Zaista je riječ o ozbiljnoj i jakoj ekipi umjetnika kojima se od srca zahvaljujem na saradnji. Također, ne smijem zaboraviti spomenuti ni Aylin Babaić, glavnu akterku spota. Ona je tokom snimanja naslikala moj portret kojim smo svi bili oduševljeni – rekao je Muhammed.

Muhammed nam je otkrio da je uvijek bio fasciniran Eldinovim radom.

Fasciniran sam time kako čovjek, jedna mala praška u univerzumu, može darom od Darovitelja da koliko-toliko uljepša nečije momente u životu – kaže Muhammed.

Umjetnost gubi na vrijednosti onda kada se stvara i pravi u zanatske svrhe. Pisana riječ ili pjesma može da ima ili da nema iskrenu emociju i poruku. Tu sigurno nema “foliranja”.

Eldin i Muhammed su uz kafu na Baščaršiji razgovarali o svemu i svačemu. Njihov razgovor fokusirao se na pjesme i muzicu, te su rezimitali i sve ono što su do sada uradili.

I baš me pita Eldin kako se osjećam, jesam li zadovoljam i sretan, a ja mu kažem da je nemoguće biti nesretan kada svaku pjesmu koju sam snimio osjećam bitnom do te mjere da kada bih sada bio na samrtnoj postelji i trebao nešto da oporučim djeci ili bilo kome, samo bih im rekao: ‘Preslušajte moje pjesme i sve će vam se reći o meni’ – zaključio je Karaosman.

Singl “Protiv tebe neću” slušajte u nastavku!