Naslovi

DŽEJLANA HERENDA i pobjednički singl „Predajem se“

Džejlana Herenda i pobjednički singl „Predajem se“

Džejlana Herenda, pobjednica desete sezone popularnog muzičkog takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“ spremna je za nove pobjede. Publici predstavlja novi singl pod nazivom „Predajem se“.

„Ljubav je slijepa“ jedan je od najčešće korištenih izraza za upućivanje na iracionalni način postupanja kada ste zaljubljeni. Odnosi se na čari ljubavi i sljepoće onih koji su uključeni i koji su vagali emocionalnost i strast prema racionalnosti. Danas, iako i dalje ima pozitivne konotacije, općenito je povezana s kritikom djela ljubavi koja označavaju iracionalnost.

O „slijepoj ljubavi“ pjeva i Džejlana. Muziku i tekst potpisuje Mensura Bajraktarević, dok su za aranžman zaslužni  Arel Češljar i Meho Radoović.

Džejlana je svoju popularnost stekla u takmičenju „Genijalci“ gdje je također odnijela pobjedu u svoj rodni grad. Tada je snimila singl „Cvijet u kamenu“ koji je naišao na veliko odobravanje publike.

Za pobjednicu muzičkom show-a osigurano je i snimanje videospota. Videospot je snimljen u režiji ekipe Hayat TV-a. Ovim je nova pjesma „Predajem se“ dobila vizuelni identitet koji se savršeno uklopio s generalnim tonom pjesme.

Singl poslušajte u nastavku!