Naslovi

“Sezona kiselih krastavaca” među 50 najboljih domaćih i regionalnih albuma 2021. godine

"Sezona kiselih krastavaca" među 50 najboljih domaćih i regionalnih albuma 2021. godine

Po prvi put portal “Ravno do dna” donosi listu od čak pedeset najboljih domaćih i regionalnih albuma. Prvi razlog za to je što je zaista bilo dosta kvalitetnih i zaslužuju biti spomenuti na ovoj listi. Iako je još jedna pandemijska godina iza nas, umjetnici su ubacili u petu brzinu. Drugi razlog je što je koncertna situacija još uvijek nesređena i haotična. Puuno njih nema mogućnost izvoditi i time promovisati svoj rad. Iz tog razloga ekipa pomenutog portala pružila je medijsku pomoć umjetnicima.

Na ovogodišnjoj listi bila su poznata imena domaće i regionalne muzičke scene. Među njima našao se i bend BoooX sa albumom “Sezona kiselih krastavaca”. Riječ je o EP-u od pet pjesama, a najavni singl bio je “Poigravanje”.

Singl “Poigravanje” govori o sarajevskom letargičnom i inertnom mentalitetu. Upravo zbog njega se ne događaju promjene u smislu kvalitetnijeg života. Čak i ako se događaju, to je baš u “mic po mic” tempu, kakav ima najavni singl.

Ekipa je odlično reagovala na cijeli album, te je BoooX imao nastupe širom regije. Ovaj elektro pop-rock bend nastupat će u Beogradu. Tu će održati, kako kažu, svirku za pamćenje i to u Poletu, u subotu 25. decembra s početkom od 20 sati. Beogradska publika zasigurno će uživati u sjajnom zvuku tročlanog benda.

Za ovaj projekat, kako kažu momci, odlučili su se upravo zbog sjajne reakcije u live izvođenju pjesama na svojim svirkama koje, kad ih ovakvi profesionalci predstave, zvuče još moćnije i zanimljivije. albuma