Naslovi

ENES BEGOVIĆ: Još čuvam 50 eura koje mi je Džej dao kada mi se rodio unuk

ENES BEGOVIĆ: Još čuvam 50 eura koje mi je Džej dao kada mi se rodio unuk

Džej me je zagrlio i poljubio što sam postao deda. Kada sam rekao da je unuk, on kaže: “Sačekaj da mu čika Džej da poklon”. I danas imam tih 50 eura i novčanica mi stoji u kući. Ona nije uokvirena, ali je na posebnom mjestu – prisjetio se Enes Begović za Nova.rs događaja, kada je prije 11 godina postao deda.

Prije 11 godina bili smo u hotelu u Požarevcu na snimanju novogodišnjeg programa kod Dragane Mirković, koja je moja dugogodišnja prijateljica. Džej me je zagrlio i poljubio što sam postao deda. Kada sam rekao da je unuk, on kaže: „Sačekaj da mu čika Džej da poklon“. I danas imam tih 50 eura i novčanica mi stoji u kući. Ona nije uokvirena, ali je na posebnom mjestu. Ta priča će vjerovatno ostati do kraja života vezana za njega – rekao je Enes, a potom se prisjetio anegdote vezane za njegovog unuka.

Jednom prilikom smo sjedili kod kuće kad je on bio manji. Gledali smo neku emisiju u kojoj sam gostovao. Pitao me kako ti deda tamo i ovdje (smijeh). Ništa mu nije bilo jasno. On igra fudbal i veliki je talenat. Trenira u „Želji“ pošto je to moj omiljeni klub, gdje sam nekada bio predsjednik jedno vrijeme. Davno je to bilo – rekao je Begović.

S obzirom na to da je pjevač bio dugogodišnji predsjednik sarajevskog fudbalskog kluba „Želja“, on kaže da nije koristio funkciju da „gura“ unuka i sina tom sportu. ENES BEGOVIĆ

Ponosan sam na taj period. Upravo zbog toga neću da pričam o tome jer dobije pogrešne konotacije. Moj sin je trenirao fudbal i to nije bilo to. I ja bih volio da sam Novak Đoković, ali nisam. Ne ide mi, iako igram tenis – rekao je pjevač za Nova.rs.