Naslovi

ARMIN MUZAFERIJA: Iskreno o poslovnom i privatnom životu

Armin Muzaferija gradio je svoju karijeru na kvalitetnoj muzici, raskošnom glasu i nenametljivošću. Pokazao nam je kako se može doprijeti do publikie, a oduprijeti pravilima komercijalizacije muzike.

Ovaj tridesettrogodišnji umjetnik iz Visokog porodičan je čovjek, a njegova najveća podrška je supruga Amina. Istakao je da bez njene pomoći ne bi mogao ostvariti sve uspjehe.

Pandemija koronavirusa u velikoj mjeri oštetila je estradu, a mnogi strahuju od narednog vala koji nam prijeti. Armin vjeruje kako iz svake situacije moramo nešto novo naučiti.

Poenta i jeste da iz pandemije i sličnih iskušenja izađemo kao bolji ljudi i da uzmemo pouku. Prije svega, da sreća nije u materijalnom i da bogatstvo porodice i prijatelja ništa ne može zamijeniti. Meni lično, protekla godina će ostati u lijepom sjećanju jer sam nakon toliko godina i turneja napokon proveo kvalitetno vrijeme s porodicom – rekao je Muzaferija.

Kao i mnogi muzičari, Armin je slobodno vrijeme iskoristio za stvaranje novih djela.

U jeku pandemije i lockdowna spremili smo mnoge numere koje tek trebaju biti objavljene. U zavisnosti od daljih dešavanja oko pandemije ćemo i planirati objavljivanja i koncerte – rekao je.

Armin je u velikoj mjeri posvećen svojoj porodici i supruzi Amini. Nedavno su postali bogatiji za još jednog člana, te su sada roditelji dva dječaka, Abdulaha i Imrana, te djevojčice Fatme.

Nekad mi je teško i zamisliti da bih ijedan životni pogodak ostvario bez asistencije supruge. Recept da budete sretni jeste da slušate govor svog srca, a recept da budete sretni u braku je da poslušate i govor srca supružnika. Ima li išta romantičnije od toga kada nakon nekoliko godina braka vaša ljubav se povećava a ne stagnira? – emotivno je izjavio Armin o svojoj Amini.

Cijeli intervju pročitajte na azra.ba