Naslovi

Epilog afere: Sadik Hasanović neće moći nikada više u Srbiju?

Nedavno je mladi bh. pjevač Sadik Hasanović naišao na niz osuda zbog fotografije iz djetinjstva. Pjevač je pozirao sa Naserom Orićem, što se većini nije dopalo. Uslijedili su brojni negativni komentari i pozivi na mržnju.

Sada je u medije izašla nova vijest o navodnoj doživotnoj zabrani ulaska u Srbiju. Ovim povodom za avaz.ba oglasio se i pjevač.

Tek na granici su mi rekli da imam zabranu ulaska u Srbiju. Niko mi nikad ranije to nije javio, niti mi je došla zvanična odluka. Dobio sam sada papir da sam vraćen sa granice. Ljudi moji, prema informacijama koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna – rekao je Hasanović.

Ranije su se oglasili i iz Grand produkcije budući da je Sadik još uvijek bio takmičar show-a „Zvezde Granda“.

Svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i vjersku mržnju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi. Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovića načinjenim u vrijeme kada je bio maloljetan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice – saopštili su iz Granda.

Mladi pjevač je ogorčen situacijom u kojoj se našao.

Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prijelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati – kazao je za informer.rs Hasanović.