Naslovi

[PREMIJERNO] Gordan Dizdarević Grk – „Bez tebe“

Gordan Dizdarević Grk premijerno predstavlja treći singl sa svog albuma „Za moju dušu“. Sa tog albuma već su predstavljene pjesme „Idemo kući moj brate“ i „Uzmi ili ostavi“.

Grk je ovaj singl napisao u jednoj vrlo emotivnoj fazi života, a snimljen je u „Studiju G“ za kratko vrijeme. Pjesma govori o ljudskim emocijama i zajedničkoj boli koju gubitak ljubavi prouzrokuje. „Bez tebe“ suprotstavljena je ljubavi, koja postaje smisao postojanja. Ljubav je ta koja čovjeka izvodi iz samoće, neshvaćenosti i otuđenosti, te mu pokazuje svoju magiju.

„Krivac“ za video produkciju i ovaj put bio je Eldar Muhić. Interesantno je to što je u momentu nastajanja ovog video spota Gordan Dizdarević Grk bio na operaciji, tako da su ljudi koji su sa njim već sarađivali odlučili da kompletiraju video. Projekat je nastao pod sloganom „ pjesma BEZ TEBE i to BEZ TEBE“. Ovo je prvi spot u kojem se Grk ne pojavljuje ni u jednom momentu. Ovu lijepu priču ispratio je izuzetno emotivan ples jedne balerine.

Još jedan interesantan detalj vezan je za solo dionicu koju je snimio Adnan Cico na saksofonu. Iako Grk i Adnan imaju dugogodišnju saradnju i dobro se poznaju u „muzičkom“ smislu, svi u studiju ostali su iznenađeni. Adnan je svojom interpretacijom uspio izmamiti suze i emocije svih prisutnih u studiju, te je odlučeno da će ta „traka“ ostati finalna verzija za pjesmu.

Nadam se iskreno da ćete uživati slušajući ovu pjesmu koja u sebi nosi prizvuk sjete, jeseni, ljubavi i zvuk koji je jedinstven i po kom se prepoznaje Gordan Dizdarević Grk.